Het einde van de dag komt eraan en je begint moe te worden, en dan komt die bekende trek in een lekkere snack om de hoek kijken. Herkenbaar, toch? Op zo'n moment is het verleidelijk om naar ongezonde producten te grijpen om die zoete cravings te beantwoorden. Maar we raden je aan om dat toch niet te doen… In ons vorige artikel hebben we besproken waarom het belangrijk is om gezonde snacks te kiezen gedurende de dag om je energieniveau op peil te houden. Goed nieuws: deze gezonde choco quinoa bars zijn een perfecte optie om te snacken zonder spijt of schuldgevoel. Je zult geen last krijgen van een suikerdip, maar juist verzadigd en energiek blijven voelen. Een perfecte, gezonde snack als tussendoortje!

Ingrediënten eerste laag:

  • 30 gram kokosolie
  • 75 gram dadels
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 45 gram amandelen
  • 2 theelepels vanille-extract

Ingrediënten tweede laag:

  • 25 gram kokosolie
  • 15 gram gepofte quinoa

Ingrediënten derde laag:

  • 90 gram pure chocolade (minimaal 72%)

Bereidingswijze:

  1. Smelt de kokosolie met een beetje zout in een steelpan (eerste laag).
  2. Verwijder de pitten van de dadels en voeg ze samen met de abrikozen, amandelen, vanille-extract en gesmolten kokosolie toe aan een keukenmachine.
  3. Giet het mengsel in een ovenschaal bekleed met bakpapier, druk het goed aan en zet het 30 minuten in de koelkast.
  4. Smelt nog wat kokosolie (tweede laag), meng met gepofte quinoa en giet dit over de eerste laag. Plaats de schaal opnieuw in de koelkast.
  5. Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie. Giet de gesmolten chocolade over de schaal en zet opnieuw in de koelkast voor 30 minuten.
  6. Zodra het mengsel goed is afgekoeld, snijd je het in repen en zijn ze klaar om te eten!