Van dagcrèmes tot tonics, er zijn oneindig veel huidverzorgingsproducten te vinden. Zoveel producten dat het soms lastig is om er eentje te vinden die past bij jouw huid. Heb je eigenlijk huidverzorgingsproducten nodig? Ja, absoluut! Je huid is je visitekaartje. Belangrijk dus om je huid goed te verzorgen en gezond te houden. Op deze manier kan je nog vele jaren genieten van een frisse huid en het verouderingsproces vertragen. In dit artikel geven we je een aantal tips voor een goede algemene huidverzorging. Benieuwd? Lees dan verder!

 

Een gezonde huid van binnenuit
Voeding vormt de bouwsteen van iedere cel en daarmee dus ook van je huidcellen. Je hebt vast weleens de opmerkingen ‘een gezonde huid begint van binnenuit’ of ‘je bent wat je eet’ voorbij horen komen. Je kunt je huid zien als de weerspiegeling van jouw gezondheid. Zorg ervoor dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Deze stoffen bieden een verzorgende en beschermende functie voor de huid. Groenten en fruit, met name paprika’s, citrusvruchten, verschillende koolsoorten, blauwe bessen en kiwi’s zijn goede bronnen van vitamine C. Vitamine C is essentieel voor de aanmaak van collageen wat zorgt voor een stevige huid. Vergeet ook niet om gezonde vetten binnen te krijgen, deze vind je in noten, avocado’s en vette vis. De antioxidanten uit deze vetrijke voedingsmiddelen zijn een echte weldaad voor je huid.

 

Zonbescherming
‘Je huid komt tot bloei door optimaal te genieten van de zomer en de zon maar geniet hiervan op een veilige, duurzame manier, waarbij je je huid optimaal beschermt’, aldus Olivier Doucet – Vice-president van Research & Development van Lancaster. De nummer één tip die je meekrijgt van veel dermatologen en cosmetisch artsen is om je huid dagelijks te beschermen tegen uv-straling. Deze straling zorgt er namelijk voor dat je huidcellen worden beschadigd waardoor huidveroudering sneller plaatsvindt. Geadviseerd wordt daarom altijd om een zonbeschermingsproduct met een SPF van minstens 30 te smeren, zelfs in de winter als de zon niet fel schijnt.

 

Iedere dag reinigen
Voor een goede en verzorgde huid is het belangrijk om een dagelijkse reiniging aan te brengen in je skincare routine. Hiermee voorkom je dat vuil zich diep in je poriën gaat nestelen, wat een negatieve invloed kan hebben op je gezondheid en daarmee op de uitstraling van je huid. Naast een dagelijkse reiniging is het ook fijn om je huid 1 keer per week te scrubben, hiermee verwijder je heel eenvoudig alle doden huidcellen. Let wel op dat je geen scrub neemt met harde korrels, aangezien dit je huid barrière beschadigt. Het advies is om een zachte glycolzuur scrub/peeling te gebruiken. Glycolzuur komt van fruitzuren en heeft een natuurlijke zachte exfoliërende werking.

 

Iceshower
Onder een koude douche stappen is vreselijk maar toch heel goed voor je lichaam. Wim Hof, oftewel The Iceman, beweert dit al een aantal jaar. Het geeft niet alleen je immuunsysteem een flinke boost maar ook je huid zal hier blij van worden. Het koude water heeft een positieve invloed op je bloedsomloop, waardoor zuurstof en voedingsstoffen beter door het lichaam worden verspreid. Daarnaast verbetert koud water de stevigheid en elasticiteit van je huid. Let wel op dat je niet te veel afwisselt tussen warm en koud water. Grote temperatuurverschillen werken juist averechts en kunnen eczeem of rosacea veroorzaken.

 

Een skincare routine
Effectieve en verzorgende producten zoals hydraterende crèmes, lotions en serums zijn natuurlijk onmisbaar in een dagelijkse skincare routine. Het is wel van belang om je huidtype een beetje te kennen aangezien een droge huid vaak net iets meer nodig heeft dan een vette huid. Bij AAYA hanteren wij een skincare cylus waarbij je alleen op bepaalde dagen actieve ingrediënten gebruikt, gevolgd door ‘rust-dagen’. Met deze routine zorg je voor een gebalanceerde en effectieve huidverzorging die je huid gezond en stralend houdt. Ben je benieuwd naar de AAYA skincare cyclus? Of wil je graag huidadvies op maat? Boek dan hier jouw afspraak.