Met deze tips maak jij jouw lichaam summerproof

​Met deze tips maak jij jouw lichaam summerproof

Nog een paar maandjes en dan is het alweer zomer! We besluiten elk jaar weer om op tijd te starten met het werken aan een zogenaamde, erg gewilde ‘summer body’, maar voor je het weet is de vakantie al begonnen zonder dat je ook maar één voet in de sportschool hebt gezet. Klinkt dit voor jou herkenbaar? Als je dit leest ben je er gelukkig op tijd bij en helpen wij jou graag een handje op weg! Met de onderstaande tips helpen we jou om summerproof de zomer in te gaan. Benieuwd? Lees dan zeker verder.


Tip 1: Verminder suikers en snelle koolhydraten
Zetmeel en suikers zijn vormen van koolhydraten. Als je suiker eet, start een proces waarbij de alvleesklier insuline af gaat geven. Insuline zorgt er op zijn beurt weer voor dat suiker van je bloed naar je cellen gaat waardoor de bloedsuikerspiegel daalt. Dit heeft als gevolg dat je trek krijgt en ga je vaak meer eten. Het eten of drinken van snelle koolhydraten zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel snel stijgt en daalt waardoor je dus vaker trek hebt. Snelle koolhydraten zijn onder andere: witte pasta, wit brood, witte rijst, gebak, frisdranken en ontbijtgranen uit een pak. Het is beter om voor langzame koolhydraten te kiezen. Deze zorgen namelijk voor minder fluctuaties van de bloedsuikerspiegel waardoor je dus sneller vol zit en minder vaak trek hebt. Lange koolhydraten zijn onder andere: havermout, peulvruchten, quinoa, zilvervliesrijst, volkorenproducten en roggebrood.


Tip 2: Neem voldoende eiwitten
Wist je dat eiwitten zorgen voor een vol gevoel? Hoe komt dat dan? Eiwitten houden het zogenaamde ‘hongerhormoon’ ghreline laag. Dit zorgt dus voor een snellere verzadiging dan koolhydraten en vertragen daarnaast ook nog eens de spijsvertering waardoor je dus minder snel trek hebt. Goede eiwitten vinden we in veel verschillende producten. Zo vinden we ze in vlees, gevogelte, tofu, tempeh, peulvruchten, kwark en ei.


Tip 3: Vermijd geen vetten; deze heb je juist nodig
Van vetten zit je net als van eiwitten ook sneller vol. Daarnaast zijn ze ook nog eens goede energiebommetjes. Denk alsjeblieft niet dat je van vet dik wordt, je hebt juist gezonde vetten nodig! Goede vetten zijn ontzettend belangrijk voor je gezondheid. Vetten zijn betrokken bij je immuniteit en zijn daarnaast krachtige bouwstenen voor je hormonen en celmembraan. Er bestaan ook zeker ongezonde vetten, deze kun je daarom ook beter zoveel mogelijk proberen te vermijden. Deze vetten zitten in bewerkte voeding, fastfood, chips en koekjes. Gezonde vetten vind je in: ongebrande en ongezouten noten, olijfolie, vette vis en avocado’s.

Er zijn veel meer factoren dan alleen voeding die invloed uitoefenen op jouw gezondheid. Een gezonde leefstijl kan je erg goed helpen om gezond te blijven. De tips die we in dit artikel geven zijn slechts een greep uit een lange lijst… Wil je dus gezonder EN fitter worden? Dan kunnen we samen met jou kijken waar er gezondheidswinst valt te behalen. Wij staan klaar om samen met jou te investeren in een gezonde leefstijl vol goede gewoonten. Op naar een gezondere jij! Benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Klik hier