Wil je liever geen fillers maar klopt het beeld in de spiegel niet met hoe je je voelt? Overweeg dan Profhilo of PhilArt die op een natuurlijke manier je huid verbeteren en verjongen door de productie van collageen en elastine te stimuleren. Deze behandeling belooft je een frissere, meer gehydrateerde en stralende huid. Maar hoe werken deze collageenboosters precies? Wat kan het voor je gezicht betekenen? En is het de moeite waard om Profhilo of PhilArt te proberen? Lees dit artikel en ontdek alle details over wat deze collageenboosters voor jouw huid kunnen doen.

Wat zijn collageenboosters?

Collageenboosters zijn injectables die je huideigen collageen en elastine productie stimuleren. Profhilo® is een injectable die bestaat uit puur hyaluronzuur, een stof die ook in ons eigen lichaam voorkomt. Het stimuleert de natuurlijke aanmaak van collageen en elastine in de huid, wat leidt tot huidverbetering zonder het uiterlijk te veranderen. Profhilo voegt geen volume toe aan het gezicht, maar zorgt voor een optimale hydratatie boost, natuurlijke huidversteviging en een mooie glow. Profhilo kan worden gebruikt op verschillende delen van het lichaam, zoals het gezicht, de hals, het decolleté, de armen, benen en buik. PhilArt® is een skinbooster op basis van polynucleotiden, wat op een natuurlijke manier de aanmaak van fibroblasten stimuleert. Dit heeft weer een positief effect op je collageen en elastine productie in je huid. Polynucleotiden zorgen voor weefselherstel en is daarom effectief tegen diverse tekenen van huidveroudering, zoals rimpels, fijne lijntjes, pigmentvlekken en verbetering van de huidkwaliteit.

Het verschil tussen Profhilo en Philart? Stel je de verouderende huid voor als een plantje met droge aarde. Met Profhilo geef je water aan de huid en met Philart voeg je de Pokon toe. Beide heb je nodig om je huid te laten groeien en bloeien voor optimale collageenstimulatie. Resultaat optimale hydratatie, egalere teint, huidverbetering en mooie glow!

De behandeling

Het zichtbare effect van een collageenbooster kost altijd even tijd, vaak duurt dit ongeveer een maand voordat de eerste verbeteringen zichtbaar worden. Bij een Profhilo behandeling heb je de eerste keer vaak 2 behandelingen nodig met een maand tussen de behandelingen. Bij PhilArt zijn gemiddeld vaak 3 behandelingen nodig, afhankelijk van het probleemgebied en huidkwaliteit, met ongeveer 2-3 weken tussen de behandelingen. Je wordt immers ouder, dus bij Profhilo en PhilArt wordt geadviseerd om het ieder 6-12 maanden te herhalen met een losse onderhoudsbehandeling.

De voor- en nadelen op een rijtje

Voordelen:

  • Geschikt voor alle huidtinten en huidtypes.
  • Minimale down-time
  • Verbetert de huid op verschillende gebieden.
  • PhilArt kan ook specifiek rondom de ogen (kraaienpootjes/verslapte huid) of de lijnen op het voorhoofd worden gebruikt!
  • Stimuleert de huideigen collageen en elastine productie voor algehele huidverbetering
  • Verbetert de huid van binnenuit voor een gezonde, frisse en stralende huid.

Nadelen:

  • Profhilo kan alleen geïnjecteerd worden in het midden en de onderkant van het gezicht. Als je specifiek rondom de ogen of op het voorhoofd je huid wilt verbeteren, overweeg dan een PhilArt behandeling.
  • Het zichtbare effect is niet gelijk zichtbaar, het duurt ongeveer een maand voordat je de eerste effecten van de behandeling ziet.
  • Bij sterkere huidverslapping adviseren we een Radiesse collageenbooster behandeling
  • Bij diepe rimpels of volumeverlies is een volumebehandeling met hyaluronzuur fillers een betere optie. Dit kan gecombineerd worden met een huidbehandeling met Profhilo of PhilArt: AAYA's Non Surgical Facelift!

Is deze behandeling geschikt voor mij?

In principe is deze behandeling geschikt voor iedereen vanaf ongeveer vijfentwintig jaar. Rond je vijfentwintigste neemt namelijk de natuurlijke productie van collageen en elastine in de huid af, waardoor tekenen van veroudering zichtbaar worden. De eerst zichtbare tekenen van huidveroudering kan je heel goed behandelen met deze collageenboosters. gebruik daarnaast een goedkope dagcrème met SPF en een kwalitatief goed serum en hou je huid gezond. Collageenboosters zijn de laatste jaren dan ook steeds populairder geworden en trekken ook steeds meer mannen en vrouwen aan die liever geen botox of fillers willen. Bovendien zijn collageenboosters ook goed te combineren met andere cosmetische behandelingen.

Wil je een stralende en frisse huid? Overweeg dan Profhilo en/of PhilArt . Tijdens een gratis en vrijblijvend consult met een van onze ervaren cosmetisch artsen kun je jouw specifieke gezichts- en huidwensen bespreken en ontdekken of Profhilo en/of PhilArt de juiste behandeling voor jou is. Klik hier om een afspraak te maken.