Van het versnellen van wondgenezing tot aan de tegenwerking van rimpels en littekens. Is slakkenlijm het nieuwe wondermiddel voor onze huid? Met meer dan een miljard zoekresultaten op TikTok, is slakkenslijm inmiddels niet meer weg te denken uit de cosmetische industrie. Maar, is het de hype waard? In dit artikel vertellen we jou alles over slakkenslijm en de leuke actie die we met onze favoriete slakkenslijm hebben deze maand! Kom erachter of je dit product wil opnemen in jouw skincare-routine.

Wat is slakkenslijm precies?

Slakkenslijm is een eiwit dat wordt afgescheiden door slakken. Uit onderzoek blijkt dat slakken drie verschillende soorten slijm produceren. In de slakkenpoot produceert de slak twee verschillende soorten slijm: eentje om zijn weg mee te smeren en eentje om zich mee vast te kunnen kleven. Het slijm van de rug werkt juist hydraterend en antimicrobieel. Het slijm bevat verschillende bestanddelen die potentiële voordelen kunnen bieden voor de huid, zoals:

  • Glycolzuur: Een exfoliant die vaak wordt gebruikt om dode huidlagen te verwijderen en hyperpigmentatie tegen te gaan.
  • Collageen & elastine: Natuurlijke eiwitten die het bindweefsel in het lichaam vormen. Collageen bevordert de stevigheid van de huid, terwijl elastine zorgt voor de elasticiteit van de huid.
  • Allantoïne: Een organische verbinding die de huid hydrateert, die ontstekingsremmende effecten kan hebben en wondgenezing kan bevorderen.

Onderzoek naar slakkenslijm is nog vrij beperkt en gaande, maar de eerste resultaten laten al wel zien dat het een aantal veelbelovende voordelen voor je huid kan opleveren.

Wat zijn de voordelen van slakkenslijm in skincare-producten?

  1. Hydratatie: Slakkenslijm bevat hyaluronzuur, dat een krachtige hydraterende werking heeft zoals je misschien al wist. Dit product tref je namelijk aan in veel huidverzorgingsproducten. Hyaluronzuur hydrateert je huid van binnenuit doordat het de absorptie van vocht stimuleert en vochtverlies juist probeert te voorkomen. Op deze manier ziet je huid er steviger, jonger en gezonder uit.
  2. Anti-aging: Slakkenslijm bevat glycolzuur dat de collageenproductie en cel vernieuwing stimuleert. Uit onderzoek uit 2020 bleek dat het dagelijks aanbrengen van producten met slakkenslijm effectief was bij het behandelen van de zichtbare tekenen van huidveroudering bij een groep vrouwen van 45 tot 65 jaar. De zichtbare, fijne lijntjes en rimpels waren aanzienlijk verminderd.
  3. Wondgenezing: Rijk aan allantoïne, heeft slakkenslijm ontstekingsremmende eigenschappen die de wondgenezing kunnen versnellen en het natuurlijk herstelproces van de huid kunnen ondersteunen.
  4. Exfoliëren: Zoals hierboven beschreven bevat slakkenslijm glycolzuur. Naast de tekenen van huidveroudering tegen te gaan, werkt glycolzuur ook als exfoliant door de bindingen tussen de dode huidcellen los te maken. Op deze manier wordt een onzuivere huid behandeld.

Welke slakkenslijm?

Bij AAYA zijn we erg fan van de slakkenslijm 'Endocare Tensage Serum SCA 15%'. De SCA Growth Factor Technology van Endocare is rijk aan groeifactoren en bevat ook andere ingrediënten, zoals vitamine C en E, die de verjongende en herstellende eigenschappen van het slakkenslijm nog verder aanvullen. Je kan de serum heel goed 1-2x per dag gebruiken onder je dag of nachtcrème en is een hele mooie aanvulling op jouw skincare routine.

Leuke actie!

Deze maand bij AAYA krijg je nu korting op onze favoriete slakkenslijm 'Endocare Tensage Serum SCA 15%'! Met de code ENDOCARE10 krijg je nu 10% korting op je bestelling via de webshop! Je huid is je visitekaartje en een goede huidverzorging en routine is van groot belang voor een gezonde, stralende en gebalanceerde huid. Wil je meer weten over wat je moet gebruiken voor jouw huid en wat bij jou past? Bij het AAYA Huid Consult bekijken we jouw huid en geven we jou advies en informatie over jouw ideale Skin Care Routine thuis! Maak hier een afspraak.