Een succesvol bedrijf draait op vitale medewerkers. Maar weet jij eigenlijk hoe het gesteld is met de gezondheid van jouw team? Als ze zowel fysiek als mentaal lekker in hun vel zitten, heeft dat niet alleen voordelen voor henzelf maar ook voor jouw bedrijf. Met het AAYA Health Menu krijg je inzicht in de gezondheid van je medewerkers. Wil je weten hoe je de vitaliteit van jouw team kunt versterken én wat de voordelen zijn? Lees dan zeker verder…

Vitale medewerkers van groot belang

Gezonde, fitte en gelukkige medewerkers spelen een belangrijke rol in het succes van jouw bedrijf. Ze zijn energieker, productiever en zullen zich minder vaak ziekmelden. Dat is toch precies alles wat je wilt als werkgever?

1. Energieker
Uit onderzoek blijkt dat vitale medewerkers vaak meer energie hebben en positiever in het leven staan. Deze twee kenmerken resulteren in een verhoogde motivatie en meer enthousiasme om hun taken uit te voeren en moeite in hun team te steken. De gezondheid van je medewerkers en hun energieniveau op de werkvloer hangen dus zeker samen.

2. Productiever
Medewerkers die zowel mentaal als fysiek gezond zijn, blijken productiever op de werkvloer te zijn. Deze verhoogde productiviteit komt voort uit verschillende factoren, waaronder een effectievere werkstijl, een positievere gemoedstoestand, verminderde stressniveaus en een verbeterd vermogen tot creatief denken. Onderzoek heeft aangetoond dat vitale medewerkers maar liefst 83% productief zijn. In tegenstelling hiermee zijn minder vitale medewerkers slechts voor 65% productief. Deze resultaten benadrukken het belang van het waarborgen van zowel de mentale als fysieke gezondheid van medewerkers voor een optimaal rendement op de werkvloer.

3. Minder ziekteverzuim
Helemaal in de knel komen doordat personeel zich ziekmeldt, waardoor je last minute vervanging moet regelen. Als werkgever is dit niet alleen erg vervelend, maar helaas ook onvermijdelijk. Heb je hier vaak last van? Dan is het hoog tijd om te investeren in de vitaliteit van je medewerkers. Uit onderzoek van TNO blijkt namelijk dat investeren in de vitaliteit van je medewerkers resulteert in een afname van 15% in zowel kort als lang verzuim. Simpel gezegd: iedere euro die jij in de gezondheid van je team steekt, levert je uiteindelijk drie euro op aan de besparing ziekteverzuimkosten.

Negatief imago

Sommige medewerkers worden achterdochtig als hun werkgever een Health Check aanbiedt. Voor hen kan het voelen alsof hun werkgever wil checken hoe het met die specifieke werknemer gaat. "Misschien word ik wel ontslagen als er een vervelende uitslag volgt?" Geen zorgen: dit is absoluut niet het geval én ook zeker niet het doel van deze check. De Health Check en andere consulten zijn juist bedoeld zodat de werkgever een globaal beeld krijgt van de algehele gezondheid van het bedrijf. Als werkgever is het dus ook de bedoeling dat je écht wat met de uitslag doet. Vraag jezelf daarom ook af hoe je de werksfeer kan verbeteren. Ligt de werkdruk te hoog? Hoe kun je deze dan verlagen? Dit zijn allerlei punten om mee aan de slag te gaan. Een win-winsituatie voor werkgever- en nemer, wat resulteert in een gezond bedrijf!

Wat zit er in het AAYA Health Menu?

Vanaf 1 januari 2024 is AAYA gestart met AAYA Business: checks en consulten die inzicht geven in én advies over hoe jouw bedrijf gezondheidswinst kan behalen. AAYA Business bevat een verschillende checks en consulten, waaronder preventief medisch onderzoek, leefstijlgeneeskunde, psychologische zorg en hormonale ondersteuning. Hoewel een Health Check op zichzelf ook mogelijk is, geven we jou en je medewerkers de keuze, zodat je kunt kiezen wat dit jaar het beste aansluit bij de behoeften. Bij AAYA richten we al onze diensten op het verschaffen van kennis, inzicht en aandacht, zodat medewerkers grip kunnen krijgen op hun gezondheid. Onze aanpak is gericht op luisteren, tijd nemen en aandacht bieden. Of het nu gaat om onze kliniek in Amsterdam, online consulten of thuismetingen, we bieden flexibele mogelijkheden. Ons deskundige team, bestaande uit een gynaecoloog, leefstijlartsen, overgangsconsulenten, psychologen, yogatherapeuten en verpleegkundigen, beschikt over de nodige medische kennis en heeft een holistische kijk op gezondheid (360 graden). Met de AAYA Health Check brengen we de puzzelstukjes van jouw medewerkers in kaart, analyseren we de data en verstrekken we eenvoudige, heldere en persoonlijke adviezen.

Wil je meer weten?

Zoals we voor onze cliënten alles op maat en persoonlijk doen, zo doen we dat ook voor bedrijven. Wil je meer weten over wat AAYA Personal Health Clinic voor jouw medewerkers kan betekenen? Mail sophie@aaya.nl of neem contact op via 020-2101230 en dan plannen we graag een gesprek in om te kijken waar jullie behoeften liggen. Alles op maat!