AAYA-proof recept | Feestelijk Kerstdessert

Na een heerlijk kerstdiner Is er altijd plek voor een toetje. Sluit het kerstdiner dit jaar feestelijk af met deze eye-catcher! Een feestelijk, lekker en gezond kerstdessert, wie wil dat nou niet? Dit nagerecht kun je ook heel makkelijk de avond van tevoren voorbereiden. De garnering in het glaasje met rood fruit en aalbessen zorgen voor een feestelijke en smakelijker eye-catcher!  Je kan het toetje extra feestelijk maakt door er een kerst koekje bij te serveren en deze een beetje te bestrooien met poedersuiker. Et voilà…. je feest dessert is helemaal af!

Om jezelf het makkelijker te maken tijdens het kerstdiner, raden we aan om de avond van te voren het toetje al voor te bereiden. Je kan de avond voor kerst de rode fruit laag al klaar maken. Ook kan je alvast de yoghurt en vanille mengen en in een afsluitbare kom in de koelkast bewaren. 

Ingredienten:

 • Bosje verse munt blaadjes
 • 1 liter Griekse yoghurt
 • 1 vanille stokje of 1 theelepel vanille poeder
 • 500 gr bevroren rood fruit
 • 1 grote el honing (optioneel)
 • 8 gr agar agar of 6 gelatine blaadjes
 • Rood fruit ter garnering

Bereidingswijze:

 1. Stap 1 is het maken van de rode gelei, doe dit ruim van te voren (liefst avond van tevoren), de rode gelei moet namelijk opstijven. 
 2. Doe de 500 gram bevroren rood fruit met een scheutje warm water in een pannetje, roer dit eventueel met een eetlepel honing goed door. 
 3. Het fruit dikt in door de warmte, pureer het fruit met een staafmixer glad. 
 4. Voeg als het fruit goed zacht en glad is de agar agar (of gelatine blaadjes) toe. Wil je gelatine blaadjes gebruiken week deze dan voor in water.
 5. Meng het geheel met een lepel en verdeel het over 4 glazen. Zet deze glazen ruim 2 uur in de koelkast.
 6. Na 2 uur kan je voelen of de rode laag dikker en stevig is geworden. Je gaat dan door met de volgende stap. Meng de griekse yoghurt en vanille door elkaar. Vul nu de glazen met de tweede witte laag (dus onderop rood fruit, daarna witte yoghurt).
 7. Garneer de witte yoghurt met rood fruit en een munt blaadje. 

Geniet ervan!

Wil je na deze heerlijke Feestdagen juist een paar kilo afvallen en je droomgewicht weer bereiken? Wij helpen je graag. Meer weten? Bekijk ons Droomgewicht Consult.

 

Bron: https://gezondedutchies.nl/kerstdessert/