Eindelijk, het is weer lente! En wat is er nu beter dan de frisse en zoete smaken van dit seizoen toe te voegen aan jouw ontbijt? Met dit heerlijk havermoutpapje zet je een gezond en voedzaam ontbijtje op tafel! 🌼🥝🍫

Ingrediënten

  • 300 ml ongezoete havermelk
  • 5 eetlepels havervlokken
  • 1 sappige kiwi
  • 1 rijpe vijg
  • 1 theelepel lentekruidenmix (met bijvoorbeeld kaneel, gember en nootmuskaat)
  • 1 theelepel gedroogde moerbeien
  • 1 theelepel cacaonibs
  • 1 theelepel chiazaad

Bereidingswijze

  1. Breng 300 ml ongezoete havermelk samen met 5 eetlepels havervlokken en 1 theelepel kaneel in een steelpan aan de kook op middelhoog vuur.
  2. Roer regelmatig tot een romige havermoutpap ontstaat.
  3. Laat het geheel zachtjes pruttelen gedurende ongeveer 2 minuten en haal dan van het vuur.
  4. Maak de havermout af door de kiwi en vijg in plakjes te snijden en deze samen met de moerbeien, cacaonibs en chiazaad over de havermout te verdelen.

Geniet van dit lichte en verfrissende ontbijtje en maak er een stralende dag van!