Nina staat bekend om haar creatieve, plantaardige gerechten die zowel voedzaam als smaakvol zijn. Voor AAYA ontwikkelde ze dit heerlijke recept: Geroosterde Tomaten op Witte Bonen Tahini Dip
Geroosterde Tomaten op Witte Bonen Tahini Dip
Voor 2 personen
Een perfect bijgerecht of hoofdgerecht als je er brood bij serveert om de dip mee op te scheppen! Bonen zitten boordevol waardevolle plantaardige eiwitten.
Tomaten
200 g cherrytomaten
Olijfolie
Zout
Bonendip
200 g gekookte witte bonen
1 teentje knoflook, geraspt
1 eetlepel tahini
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olijfolie
Zout
Toppings
1 eetlepel geroosterde zonnebloempitten
Verse rucola of kruiden
Extra olijfolie
Bereidingswijze
1. Rooster de tomaten met een scheutje olijfolie en een snufje zout in de oven op 200°C gedurende 20–25 minuten tot ze zacht en licht geblakerd zijn.
2. Pureer de bonen, knoflook, tahini, citroensap, olijfolie en zout tot een gladde dip.
3. Verdeel de dip op een bord. Beleg met de geroosterde tomaten, zonnebloempitten, rucola en een scheutje olijfolie.
Eet smakelijk!
Laat je inspireren door Nina’s plantaardige keuken. Eenvoudig, voedzaam en vol smaak.