Nina staat bekend om haar creatieve, plantaardige gerechten die zowel voedzaam als smaakvol zijn. Voor AAYA ontwikkelde ze dit heerlijke recept: Gouden Linzen Dhal met Knoflook Yoghurt & Zilveruitjes.

Gouden Linzen Dhal met Knoflook Yoghurt & Zilveruitjes

Voor 2 personen

Tofu zit boordevol plantaardige eiwitten en smaakt heerlijk in combinatie met pindasaus en bimi.

Ingrediënten

Linzen
150 g rode of gele linzen
600 ml water
Snufje zout
1 eetlepel olijfolie of boter
1 theelepel verse gember, geraspt
1 teentje knoflook, fijn geraspt
½ theelepel gemalen kurkuma
¼ theelepel zwarte peper
1 theelepel citroensap

Toppings
2 eetlepels dikke yoghurt
2 eetlepels ingelegde rode ui
Verse kruiden (bijv. peterselie of koriander)
Chilivlokken
Extra zwarte peper
Optioneel: geraspte rauwe knoflook

Bereidingswijze

  1. Spoel de linzen goed af totdat het spoelwater helder is.
  2. Kook de linzen met het water, zout, olie of boter, gember, knoflook, kurkuma en zwarte peper in 15–20 minuten zacht en romig.
  3. Roer het citroensap erdoor en breng op smaak.
  4. Serveer met yoghurt, ingelegde ui, verse kruiden, chilivlokken, extra peper en eventueel wat geraspte rauwe knoflook.

Laat je inspireren door Nina’s plantaardige keuken – eenvoudig, voedzaam en vol smaak.